unnamed (4)IMG_6153Sós tengervíz, klóros strandvíz, hőség, UV-sugárzás – megannyi veszély leselkedik nyáron a hajra. Hogy hogyan védekezhetsz ellenük, arról Muzsik Edina és Muzsik Tibor mesélt a Hellobella.hu és a Schwarzkopf Professional legutóbbi ingyenes képzésén.

A fodrász testvérpár szerint professzionális anyagokkal és a hajvégek rendszeres vágásával elkerülhető az a rémálom, amellyel nyár végére szinte mindenki kénytelen szembesülni, aki járt a napon, netán nyaralt a tengernél, napozott strandon, esetleg még fürdött is a sós-klóros tenger- vagy medencevízben, és a haja a la nature, óvintézkedések nélkül száradt a napon. Ugye megvan az élmény, amikor szeptemberre a júniusban még fényes, frissen festett, selymes tapintású hajad fakóvá, fénytelenné, rugalmatlanná és durva tapintásúvá válik? No, ez az, ami egy kis erőfeszítéssel elkerülhető, ráadásul nemcsak téged boldogít, de a fodrászod sem kap frászt ősszel, mit műveltél magaddal és az ő munkájával a nyáron.

Ahhoz, hogy a lehetőségekhez mérten a leginkább megőrizd hajad szépségét, 4 alapszabályt kell betartanod: hidratálás (kívülről hajápoló szerekkel, belülről minimum 2-2,5 l vízzel); megelőzés (UV-védő spray-vel vagy olajjal); alapos tisztítáunnamed (3)s (mármint sós vagy klóros fürdőzés után), majd napozás utáni ápoló pakolás használata; hajvégi hajvágás a nyári hónapok alatt. S hogy mindez miért annyira fontos? Többek között azért, mert ha például nem hidratáljuk megfelelően a hajunkat (is), a nap és a tengervíz hatására ugyanaz történik vele, mint a besózott uborkával – ahogyan Tibor rendkívül kreatív vizuális érzékkel megjegyezte: vizet veszít és összeesik. Úgy tudod, hogy a só kifejezetten jót tesz a fejbőrnek? Persze, ha korpás. Vagy azt hallottad, hogy az olaj viszont elnehezíti, zsírosítja a hajadat? Igen, ha tocsogsz benne, ha nemcsak a hajvégeidre permetezed fel, no és ha nincs extra nyári igénybevételnek kitéve. Edina, a színek és festések mestere még egy olyan praktikát is megosztott a résztvevő hölgyekkel, hogy merjenek a nyár elején egy fél vagy egy teljes árnyalattal sötétebbre festetni – nyár végére a nap úgyis minden szőkét, vöröset és barnát kivilágosít picit.

Az élményt, ahogyan a fodrász testvérpár élőben már-már eljátssza, de minimum elgrimaszolja a nyári hajvédelem mibenlétét, írásban visszaadni nemigen lehet, éppen ezért felhívnám mindenki figyelmét, aki egy igazán jó hangulatú show keretein belül ismerkedne a hajápolás rejtelmeivel, hogy május 10-én ismét Edina és Tibor steppelnek a színpadon! Addig pedig ismerkedjetek a Schwarzkopf Professional termékeivel – nyárra a BC SUN PROTECT hajápolói kínálnak makulátlan megoldást. Ráadásul létezik utazó csomag is belőlük, melyhez jelenleg csodaszépen csillogó, ingyen neszeszer jár ajándékba! unnamed (5)