IMG_0671
Egy kis fonással a legegyszerűbb frizurát is könnyen feldobhatod, ráadásul a végeredmény szinte minden alkalomra tökéletes lesz. Most arra mutatok egy egyszerű trükköt, hogy a sima lófarkat hogyan tudod pillanatok alatt felturbózni egy fonat segítségével. Ezek után biztos unalmasnak fogod már találni a sima copfot! 🙂

Fogd oldalra
Ezt a frizurát egyenes, és alaposan átfésült hajból lehet a legkönnyebben elkészíteni. Fontos, hogy sehol se maradjon csomós rész!

Az első lépéssel egész biztosan nem lesz gondod, csupán el kell választanod a hajadat hátul, ahogy a képen is látod, és a nagyobb részt feszesen össze kell fognod oldalt egy hajgumival.

Akkor lesz a legkönnyebb a dolgod, ha elöl készítesz egy oldalválasztékot, amit aztán ferdén átvezetsz a fejeden, egészen a füled vonaláig.

Kezdd el fonniIMG_0673
Most jön a frizura legbonyolultabb része, a parkettafonás, de ez ne rettentsen el egy cseppet sem! Igazából ez csak akkor okozhat gondot, ha nem látod pontosan, mit csinálsz.

Ebben a lépésben a kettéválasztott haj másik felét kell befonnod: tükör segítségével könnyen végigkövetheted a néhány centin átívelő fonást.

Csak négy-öt átfordításra lesz szükség!

Jöhet a csavar
A parkettafonással addig kell haladnod, amíg el nem éred a hajgumit, tehát az összefogott lófarkat. Ekkor ismét könnyű dolgod lesz, ugyanis átválthatsz hagyományos hármas fonásra.

Ezzel az egyszerű, és mindenki által ismert technikával kell végighaladnod a jobb oldali tincs egy jelentős részén.

De nem kell teljes hosszában befonnod! Éppen csak annyit hagyj rá, amennyivel könnyen és látványosan el tudod rejteni a már összefogott lófarok tövét, majd ezt a tincset is gumizd össze a fonás végénél.

Utolsó simítások
Ezután már csak körbe kell tekerned a tincset a lófarok körül, majd óvatosan, alul eltűzni egy hullámcsattal.

A két tincsből megmaradt, alálógó szálakat szépen igazítsd meg, ha pedig összegubancolódtak a frizura készítése során, fésüld át őket még egyszer!

El is készültél! Ez a hagyományos copf némi fonással és csavarral megbolondítva minden alkalomra tökéletesválasztás.