Az infravörös hajegyenesítő ideális a sérült haj végleges helyreállításához, az infravörös sugarak könnyen bezárják a hajkérget (kutikulát), és lehetővé teszik, hogy a szerkezethelyreállító ápoló termékek a kezelés során mélyen behatoljanak a haj belsejébe.

A hagyományos hő (hajsütő, hajvasaló, hajszárító) sajnos minden esetben kárt okoz a hajban. A hőtől a haj pikkelyei megduzzadnak, kitágulnak, és a haj veszít nedvességtartalmából, a fehérjék feloldódnak. A hajsütő vas és a hajszárítás hátrányai egyértelműek.

A RED használatával az olajok, tápanyagok vagy a pigment teljesen felszívódnak, a haj kutikulája pedig mindig 100%- osan lezárul, így a haj selymessé és fényessé válik. A RED használatával a felszívódás nagymértékben javul.

Haj kezelés ideje 2 óra.

Kezelés technikája:

  1. Először alapos hajmosás, utána megszárítjuk a hajat kb. 80% -ra.
  2. 4 részre választjuk a hajat
  3. A hajat tincsenként bekenjük megfelelő hajápoló termékkel ( Powerplex, Hemp)egyenletesen bele masszírozzuk.
  4. Infravörös hajvasalóval áthúzzuk (3-5 áthúzás ajánlott), amíg a szerkezetjavító, tápláló kezelő termék egyenletesen felszívódik.
  5. Leöblítjük a hajat és formára szárítjuk

Kórházakban az orvosok arra használják az infravörös sugárzást, hogy sebeket gyógyítsanak fájdalommentesen. Itt arra használjuk őket, hogy a haj sérült szövetét helyrehozzuk és serkentsük a hajtövek vérkeringését, ettől a haj egészségesebb, megfelelően táplált lesz. A 680nm infravörös fény helyreállítja a hajrostokat és azok rugalmasságát, lezárja a hajat borító külső réteget, így bennmaradnak az értékes tápanyagok!

A kutikula lezárul, a haj visszanyeri rugalmasságát, a tápanyagok, illetve pigmentek könnyebben felszívódnak a kezelés után!

Mi az infravörös hajvasaló működési elve?