bien_logo_szlogen_nelkul_300dpi_rgbIdőről időre bejárják az internetet a különféle, valóságos csodát ígérő hajápolási technikák. Bár alkalmanként tényleg akad közöttük olyan, amelyik hatásosnak tűnik, gyakran előfordul, hogy többet ártasz velük, mint amennyit használsz. Lássunk most néhányat az őrült hajápolási trendekből!

Hajápolás Colával

Néhány évvel ezelőtt már hallhattunk a szódás öblítésről, mint különleges hajápolási praktikáról. A módszer hívei azt állították, hogy a szénsav tökéletes textúrát és jelentős volument ad a hajnak, ezért aki dúsabb frizurára vágyik, feltétlenül próbálja ki ezt a módszert. Nos, a különleges dúsítási technikát egészíti ki némileg a Coca Cola, ami a szénsav mellett sok egyéb adalékanyagot is tartalmaz, többek között rengeteg cukrot. Lényegében utóbbi felelős a fixáló hatásért, ami valóban adhat némi plusz löketet a frizurának. Hátrány azonban, hogy bár a volumen tényleg növekedhet, amennyiben nem tudod maradéktalanul kiöblíteni az üdítőt a tincseidből, könnyen úgy festhetsz, mintha egy ideje már nem mostál volna hajat…

hintoporPezsgős öblítés

Elsőre bizonyára a pezsgős öblítés is őrültségnek tűnik, pedig a szénsav és a cukor ebben az esetben is működhet. Leginkább szőkéknek ajánlják a pezsgőt: hajmosás után kell vele átitatni a tincseket, néhány percig fennhagyni, majd alaposan kiöblíteni. A pezsgős hajpakolás állítólag fényessé, élénk színűvé teszi a szőke tincseket, sőt még némi hullámot is varázsolhat a szálakba…

Ha biztosra akarsz menni, öblítsd le inkább a hajadat sörrel, ami rengeteg B-vitamint tartalmaz, és nem nehezíti el a szálakat cukortartalma miatt. Az almaecet minden hajtípusra jó, hiszen fényes és könnyebben kezelhető lesz tőle a haj, a kávé sötét hajszín esetében hasznos, és erősítő tulajdonsága miatt közkedvelt, míg a csalántea megszünteti a korpásodást, zsírosodást.

Botox kezelés a hajnak

A botox leginkább az arcfiatalító beavatkozások világából ismert, pedig igazság szerint sokan alkalmazzák hajkoronájuk frissítésére is. A drasztikusnak tűnő megoldás során a fejbőrbe fecskendezik a botoxot, aminek hatására tágulnak az erek, fokozódik a vérkeringés, majd ismét aktivizálódnak a hajhagymák. A kezelés egyébként hatásos, viszont ahhoz, hogy látványos eredményt érhess el, hetente kell részt venned a hajbeültetéssel felérő beavatkozáson.

Ha inkább kézzel foghatóbb és kevésbé fájdalmas megoldásra vágysz, próbáld ki a ricinus olajat hajpakolás formájában, esetleg a teás öblítőket. A fekete tea koffeint tartalmaz, csökkenti a hajhullást, serkenti a hajnövekedést, a zöld tea pedig C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a hajnövekedést.

zsiros_hajSzáraz sampon helyett hintőpor

A száraz sampon manapság már igen elterjedt termék, hiszen a rohanó világban nem mindenkinek jut ideje arra, hogy villámgyorsan hajat mosson. Száraz sampont vehetsz spray és por állagban is, utóbbit próbálja leutánozni a hintőpor – több-kevesebb sikerrel. Ha nem problémás a hajad, és tényleg csak egy kevés frissítésre van szükséged, akkor a hintőport és a száraz sampont is sikerrel alkalmazhatod. Azonban azzal számolj, hogy ezek a termékek minden esetben kicsit mattítják a hajszínt, amitől fakóbbak lesznek a tincseid. Emellett nem ajánlott használnod sem a hintőport, sem a száraz sampont, ha korpásodása hajlamos a hajad, ugyanis ezek a termékek eltömíthetik a pórusokat.

Hajápolás mellőzése

Manapság a természetesség hívei néha talán átesnek a ló túloldalára, és teljesen kizárják a szépségápolást, mondván, a testünk tudja, hogyan kell megtisztítania önmagát. Bár ebben van némi igazság, hiszen a túlzásba vitt kozmetikumok könnyen válthatnak ki allergiás reakciót, azért nem csak ez a két véglet létezik.

Az sem jó tehát, ha minden nap mosol hajat, hiszen ez fokozza a faggyútermelést, így egyre zsírosabbak és zsírosabbak lesznek a tincseid, miközben rövidebb ideig tűnnek csak tisztának. Ugyanakkor az is igaz, hogy manapság sokkal több szmog, por éri a hajszálakat, ezért nem jó ötlet az sem, ha teljesen kizárod a hajmosást. Szerencsés dolog a természetes szépségápolás – ha te is ennek vagy a híve, használj bio samponokat, olajokat pakolás formájában, teákat pedig az öblítéshez.