bien_logo_szlogen_nelkul_300dpi_rgb 5 hajfestési hiba, amit szinte mindenki elkövet

Bár mostanában már egyre többet beszélünk és tudunk a hajápolásról és a hajfestésről, mégis van pár alapvető hiba, amit szinte mindenki elkövet, mikor otthon próbálja árnyalni a hajszínét.

12270292_10205271834380483_676681503_nNem megfelelő árnyalatú a hajszín

Mindig alaposan át kell gondolnod, milyen hajszínt választasz – nem dönthetsz kizárólag a trendek alapján, érdemes azt is mérlegelned, hogy melyik évszaktípusba tartozol. Ha szemöldököd, bőr- és szemszíned alapján az ősz típusba sorolhatod magadat, akkor a gesztenyebarna, vöröses barnák fognak jól állni, ha a télbe, akkor inkább a hideg árnyalatok, a fekete, a hamvas barna, és a padlizsán.

A meleg évszaktípusoknak más színek állnak jól: a tavasznak az aranyszőke, aranybarna, mokkaarany, rézarany, világos gesztenye, míg a nyár típusnak a hamvasszőke, hamvas barna és a bézs.

Nem passzol a szemöldökhöz a hajszín

Nem csupán arra kell időt szánnod, hogy eldöntsd, milyen hajszínt szeretnél választani, és az vajon passzolni fog-e a természetes adottságaidhoz. Azt szintén mérlegelned kell, hogy bizonyos változtatásoknak magukkal kell hozniuk a szemöldököd színének újragondolását is.

Alapvetően igaz, hogy a sötét színek keményítik a vonásokat, míg a világos színek lágyítanak – ez egyaránt igaz a szemöldöködre is. Gond az átmenetből akkor adódik, ha egészen más színe van a szemöldöködnek, mint a hajadnak, főleg, ha egyik árnyalat sem passzol hozzád igazán. Emiatt tehát lényeges, hogy a szemöldököd színét is a hajszínedhez igazítsák, nagyobb árnyalatváltoztatásnál ez egyszerűen elkerülhetetlen (és bizony a havi frissítéssel ugyanúgy számolnod kell, ahogy a frizurád esetében teszed).

Otthon próbálsz szőkíteni

Az otthoni szőkítés nem csupán nehéz, hanem nagyon rizikós is. Gondolj csak bele: el kell döntened, milyen színt szeretnél pontosan elérni. De számít az is, milyen most a hajad: festett, természetes, sötét, világos! Ezeket a kérdéseket mindenképpen meg kell válaszolnod ahhoz, hogy kikeverhesd a szőkítő port a megfelelő erősségű hidrogén-peroxid segítségével. És akkor még a mennyiségről, időtartamról, felvitelről szó sem esett, vagy arról, hogy a szőkítés után milyen színnel fesd be a tincseidet annak érdekében, hogy elérd az áhított árnyalatot…

Szóval ha egy tanácsom lehet, nagyobb változtatásba sose kezdj otthon, hanem kérd a fodrászod segítségét, hiszen a szép végeredmény csak így garantálható!

Túl gyakran/túl ritkán festeted a hajadat

Nem kell a hajad egészsége miatt aggódnod, ha megfelelő termékeket veszel, ugyanis a mai professzionális festab6e19bbe4ef8c138fcce1d999c84393ékek már nem károsítják a hajadat (ha megfelelően használod őket). Ennek ellenére érdemes odafigyelned, hogy a hajszínváltoztatással ne ess túlzásba, de ne is hanyagold el túlzottan a színezett tincseidet!

Ha például jelentős az eltérés a festett, és a természetes hajszíned között, vagy nagyon sok ősz hajszálad van, akkor akár három hetente is festethetsz, a maximális különbség két színezés között viszont maximum két hónap legyen!

Hibásan fested a lenövést

Csak a lenövésedet szeretnéd eltüntetni? Ettől még nem biztos, hogy kizárólag a tövekre kell majd felvinned a festéket! Ha például a korábbi színednél maradsz, akkor először csak a hajtőre kell felvinned a kiválasztott festékedet, de később a hajvégeken is érdemes eloszlatni, hogy egyenletes fényt kapjanak a tincseid. Abban az esetben viszont, ha sötétíteni szeretnél, egyből a teljes hajhosszra kell felvinned a festéket.

Sőt, magával a festékkel kapcsolatban is érdemes mérlegelned pár dolgot: színezőt akkor válassz, ha még nem volt festve a hajad, hajfestéket akkor, ha nagyobb, markánsabb változást szeretnél, ammóniamentes hajfestéket pedig akkor, ha korábban tapasztaltál már irritációt hajfestés közben.