Nagyon sok múlhat azon, hogy milyen termékekkel ápolod, bien_logo_szlogen_nelkul_300dpi_rgbformázod a hajad. Persze a drogériák kínálatában is találhatóak minőségi, márkás hajfestékek, hajápolók és kellékek, a professzionális termékekkel sokkal látványosabb és tartósabb hatást érhetsz el. Ezeket azonban csak fodrászkellékes boltokban tudod beszerezni, de hidd el, megéri az utánajárást, el is árulom, hogy miért!

Hajfestékek

Bár a drogériákban széles választék áll a rendelkezésedre, a boltokban sajnos csak “mezei” hajfestékeket vásárolhatsz, kisebb kozmetikai kereskedésekben és a fodrászkellékeseknél azonban hozzájuthatsz a professzionális termékekhez is (pl. Kallos, Liszap, Silky, Londa, Schwarzkopf, L’Oréal, Wella).

További előny, hogy míg a drogériákban a dobozon található színek alapján kell megsaccolnod, vajon milyen árnyalatúvá fogja festeni az adott termék a hajad, addig a fodrászkellékesnél sokat tudnak segíteni a megfelelő szín kiválasztásában.

Utóbbi esetén színskála alapján tudod kiválasztani a számodra tökéletes árnyalatot, pont úgy, mint a fodrászodnál. (Persze az is sokat segít, ha már eleve kikéred az ő véleményét, mielőtt nekilátsz a vásárlásnak.)

e2b52bcece7f69ced0b2131f127fa153Hajápolási termékek

A professzionális hajápolási termékekből sokkal szélesebb a választék, mint a drogériákban kaphatóakból.

Persze minden a hajtípusodtól függ, de amiatt nem kell aggódnod, hogyvalamilyen különleges problémára vagy igényre a fodrászkellékesnél ne tudnának neked gyógyírt ajánlani.

Amit ápolás gyanánt kifejezetten ajánlani tudok számodra, az egy 1 literes hajápoló krém, a Serical Latte.

Nagyon kedvező áron kapható, és a hajtípusodhoz igazíthatod, ugyanis jelenleg ötféle termék van forgalomban (normál hajra gyümölcssavas, törékeny, száraz hajra placentás, festett, szőkített hajra tejproteines, zsíros hajra carotás, göndör hajra keratinos).

Hajformázó termékek

Ezen a téren szintén hatalmas a választék, nincs olyan hajtípus, amire ne találnál ideális terméket. Minden csak attól függ, mit szeretnél!

Göndör hajra vehetsz hajsimítót, vagy göndörítő habot/szérumot, hogy még szebbek legyenek a hullámaid.

Vékony szálú hajra találsz hajfixáló habokat, volumennövelő spray-t, míg hajegyenesítéshez, vasaláshoz hővédőt, nem is beszélve a hajvégápoló olajokról, a lakkokról, és a hajfényekről!

Egy csodaszert is tudok neked ajánlani: keresd a boltokban az olyan különleges szőkítő spray-ket, amit a nedves hajadra kell ráfújnod, majdhajszárítóval kicsit megszárítanod.

A meleg hatására lágy, világos hajtincseket fogsz kapni: minél világosabb a hajad, annál világosabb lesz a szín, sötét hajszín esetén azonban vöröses árnyalattal számolj.

Hajformázó eszközökhairbrushing1

Ha hosszú a hajad, és szívesen készítesz különleges frizurákat, akkor a fodrászkellékesnél a mennyországban fogod érezni magadat.

Választhatsz a különleges, vagy éppen az egyszerű hullám- és hajcsatok közül, vehetsz speciális, kampós konty-hajgumikat, de persze különböző méretekben, színekben vásárolhatsz hajfánkokat is.

A hajformázáshoz nagyon fontos, hogymegfelelő hajkefét, körkefét vegyél – a fodrászkellékesnél nem csak a minőségben lehetsz biztos, hanem abban is, hogy pont a jó méretet fogod megvenni.

És hogy miből válogathatsz? Nyugodt szívvel ajánlom az Eurostil, Jaguar, Comair, Label.m, Olivia Garden (bambusz), Macadamia márkákat.