bien_logo_szlogen_nelkul_300dpi_rgb A fonatokat mindenki imádja, de a hagyományos három tincses és parketta fonáson túl már számtalan más különleges technika is létezik, amelyekről eddig talán még nem is hallottál. Ezúttal egy villámgyorsan elkészíthető újdonsággal készültem neked, az infinity fonással! Megmutatom lépésről lépésre, hogyan készítsd el magadnak!

Szétválasztás

Első lépésben válaszd el négy egyforma részre a hajadat – hidd el, ez lesz a legbonyolultabb lépés ennél a frizuránál! 🙂

A két középső tincset külön-külön fogd össze hajgumival.

Próbáld minél közelebb gumizni őket a fejbőrödhöz, de nem muszáj mindenáron szorosan összekötnöd a tincseket, a lazább lófarkak itt is természetesebbnek hatnak majd.

CIMG_0501savard meg!

Ezt követően jön a csavar – mégpedig szó szerint! A bal oldali, összegumizott lófarkat fogd a kezedbe, majd a szabadon hagyott tincset kezdd el rajta körbetekerni. Kívülről befelé haladj!

Egyenletesen, minél szorosabban tekerd lefelé, és ügyelj rá, hogy a csavarás alatt ne látszódjon ki az alsó tincs.

Ha körbetekerted, akkor alulról felfelé, a lófarokkal párhuzamosan tűzd le őket, mégpedig egy erős, a hajszínedhez passzoló hullámcsattal.

Jöhet a másik oldal!IMG_0502

Ezután nincs is más dolgod, mint ugyanezt megismételni a másik oldalon is, de arra figyelj, hogy a tekerés egyforma hosszú legyen mindkét oldalon.

Persze a hajad hossza miatt ez eleve adott, de ha egyik oldalon sűrűbben, a másikon pedig kicsit lazábban tekered a szálakat, akkor a végén előfordulhat némi eltérés.

Csatold össze őket

Ha sikerült megőrizni a szimmetriát, és a másik tincset is rögzítetted, akkor már csak a két lófarkat kell összetűznöd.

Ehhez ismét hullámcsatot használj, ám ezúttal felülről lefelé rögzítsd a tincseket egymáshoz.

El is készültél! Ugye milyen különleges lett a végeredmény?