Hazatértél a nyaralásról, bőröd csodaszép napbarnította színben tündököl, de a hajad megsínylette az idei vakációt? Bőrünk védelme mellett sajnos hajlamosak vagyunk megfeledkezni hajunk védelméről, így az könnyen dehidratálttá, durva tapintásúvá válik. Legújabb cikkünkben mutatunk néhány hasznos tippet, amit, ha megfogadsz, könnyedén búcsút mondhatsz a vízhiányos hajnak.
Víz, víz, víz… De nem mindegy, milyen
Ugye Te is sokszor hallod, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel milyen fontos a szervezetünk megfelelő működéséhez. Víz nélkül nem létezünk, a víz maga az élet. Nyáron a nagy melegben még jobban oda kell figyelni a folyadékbevitelre, mert, ha nem iszol eleget, nem csak a tested száradhat ki, de a hajadra is negatív hatással van a víz hiánya. Igyál sok folyadékot, és hidratáld belülről a hajad! Egyszerű módszer, mégis ez az egészség alapja. A nyári hónapokban testünket kívülről is több víz éri, mint a többi évszakban. Strandolunk, úszunk, tengerparton nyaralunk, és közben bizony sok olyan anyaggal találkozunk, amelyek szárítják a hajat. Gondolj csak a klóros medence vízére, vagy a sós tengeri habokra. A só és a klór egyaránt szárítják és károsítják a hajat, ezért fontos, hogy ne csak a bőrödet, hanem a hajadat is készítsd fel a nyárra.
Mit egyél, hogy megóvd hajad egészségét?
Nyáron sokkal szívesebben nyúlunk a könnyű ételek után, ilyenkor több gyümölcsöt és zöldséget is fogyasztunk, mint máskor. A halfélék tele vannak Omega 3 zsírsavval, amik nagyon jó hatással vannak a szervezetre és a hajra is. A lazacban nem csak rendkívül magas koncentrációban található meg az Omega 3 zsírsav, de emellett magas B12 vitamin tartalommal is rendelkezik. Segít visszaállítani a fejbőr és a haj természetes hidratáltsági szintjét.
A manapság rendkívül népszerű édesburgonya A vitamin tartalmának köszönhetően lágyítja, puhítja a hajat, a sovány vörös húsok, a pulykahús pedig magas fehérje tartalma miatt erősebbé, ellenállóbbá teszi a hajszálakat. A zöld, azon belül is a sötétzöld zöldségek tele vannak A és C vitaminnal, amelyek segítenek a fejbőr természetes faggyútermelődésének szabályozásában, az olíva olaj pedig csillogóbbá teszi a frizurát.

Mit tegyél, ha hajadnak hidratálásra van szüksége?
A nyári forróság, a fesztivál poros levegője vagy a klóros, illetve sós víz kiszárította hajad? Fénytelenné, nehezen kezelhetővé, durva tapintásúvá vált? Vannak bizonyos praktikák, amelyekkel javíthatsz hajad állapotán
•Ne fésüld durván! A száraz haj sokkal sérülékenyebb, így nagyobb odafigyelést igényel
•Ha tudod, mellőzd a hőt kibocsátó hajformázók használatát
•Ne mosd túl gyakran a hajad, hiszen így gyorsabban eltávolíthatod hajad természetes védőrétegét
•Ne csak kívülről tápláld a hajad! Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, étkezz változatosan és egészségesen
•Használj hajtípusodnak megfelelő ápoló termékeket
Használd ki a nyári hónapok zöldség és gyümölcs kínálatát, étkezz változatosan és egészségesen. Meglátod, a hajad hálás lesz érte!
Forrás: Selective Professional