IMG_5245
Ennek a frizurának az az egyik legnagyobb előnye, hogy rövidebb hajjal is csodaszép végeredményt lehet elérni. Sőt, a sűrű hajkorona sem feltétel! Lássuk, hogyan tudod elkészíteni ezt rendezetlen hatású, bohém kontyot!

Fogd össze lófarokban

Első lépésben fogd össze a hajadat lófarokban. Fontos, hogy ne túl magasan, de ne is túl alacsonyan rögzítsd a frizurádat, hiszen a tincsek letűzése és a konty megigazítása során ez fontos szempont lesz. Ügyelj a pontos elhelyezésre is, kicsithúzzon oldalra a lófarok!

A tökéletes eredmény érdekében célszerű kontygumithasználnod, ennek a rugalmas, akasztókkal ellátott eszköznek a segítségével ugyanis már az összefogás közben leválaszthatsz egy aprócska tincset a frizurádból.

Ha nincs kéznél ilyen kiegészítőd, sebaj: megteszi a sima hajgumi is!

Fedd el a hajgumit

Amennyiben kontygumit használtál, könnyű dolgod lesz, hiszen a takaráshoz szükséges tincsed már megvan.

Ha sima hajgumit használtál, válassz le a copfból egy apró tincset, amit majd körbetekersz! A hangsúly tényleg az aprón van, ugyanis a túl vastag tincs sokat kivesz a lófarok dússágából, emellett előnytelenül megvastagíthatja a fedést.

Szorosan fogd a tincset és ne hagyd, hogy bárhol laza legyen a rögzítés! Haladj körbe-körbe határozott mozdulatokkal, végül pedig egy hullámcsat segítségével tűzd le a szálakat.

Íveld felfelé a tincseket

Az utolsó lépéshez szükséged lesz egy kis kézügyességre, de tényleg csak IMG_5271minimálisra, hiszen ennél a kontynál éppen a rendezetlenség, természetesség a lényeg.

A lófarkat óvatosan tupírozd meg, majd fogj egy-egy nagyobb tincset, és hajtsd vissza őket úgy, hogy egy „hurkot” kapj. Ha ez megvan, tűzd le a tincseket úgy, hogy görbületük szépen megmaradjon, de a hullámcsatok ne lógjanak ki a szálak alól.

Haladj addig, amíg meg nem kapod a könnyed kontyformát, és ne aggódj amiatt, ha néhány rövidebb szál, vagy akár tincs kikandikál! Ez csak szebbé és különlegesebbé teszi a frizurádat.

A biztos tartás érdekében használj hajlakkot, és már el is készültél!