Ez a csomózott konty szuper választás, ha nincs időd vagy kedved sokat IMG_5476bíbelődni a hajaddal, de azért a szokásos lófaroknál valami extrább megoldásra vágysz. Ugye azt már mondanom sem kell, hogy nagyon könnyű elkészíteni? 🙂

Válaszd szét négy tincsre

Ha olyan szerencsés vagy, hogy csodaszép, lágy hullámaid vannak, akkor most eszedbe se jusson a vasaló után nyúlni!

Persze az egyenes szálakkal sincs semmi probléma, de ennél a kontynál nem szükséges, hogy szögegyenes, élére vasalt tincsekkel vágj neki a frizura elkészítésének.

Első lépésben válaszd szét négy részre a hajadat: két kisebb tincset tegyél félre elöl, és két nagyobbat hátul – a szabályos végeredmény érdekében próbáld meg középen elválasztani a szálakat.

IMG_5474Kezdd el csomózni

Már jöhet is az első csomó! Ne aggódj, nem fognak a szálakteljesen összegubancolódni!

A csomózott frizura szétbontása kb. annyi extra munkával és bonyodalommal jár, amennyivel egy fonaté, úgyhogy ne félj attól, hogy majd ollóval kell nekiesned a tincsek szétszedésének.

A csomózás első lépésében tehát a hátul szabadon hagyott két tincset kell egymáson áthurkolnod – érdemes határozottan, de nem túl feszesen átkötnöd, hiszen a lényeg éppen a természetes, kócos hatás.

Csomózz és hurkolj

Továbbra sem lesz nehéz dolgod; ahogy ígértem, ez valóban az egyik legkönnyebben elkészíthető, mégis különleges konty.

Fontos, hogy ebben a lépésben még mindig nem kell az első két tincshez nyúlnod! Egyszerűen annyit kell tenned, hogy hátul még több csomót készítesz – annyit, amennyit a hajad hossza enged.

Ezután nincs más dolgod, mint rögzíteni néhány hullámcsattal a tincseik végeit, esetleg magát a kontyot, ha szükségesnek tartod.

Az utolsó simításokIMG_5510

Már el is érkeztünk az utolsó lépéshez: az elöl kihagyott két tincsetívelten vezesd hátra, majd az elkészült kontyod felett ismét a jól ismert csomózós technika segítségével hurkold át a tincseket.

Ezt ismételd meg egy-két alkalommal, végül a szálak végeit tűzd le az alsó kontyhoz egészen közel. Fontos, hogy a hullámcsatok sehol se lógjanak ki – ez alapszabály minden frizura elkészítése során.

Rögzítsd hajlakkal a szálakat, és már indulhatsz is!