Ha már unod a hagyományos kontyokat és lófarkakat, de nem szeretnéd, ha megint az arcodba lógnának a tincseid napközben, próbáld ki ezt az egyszerű frizurát! Csupán néhány hullámcsatra lesz szükséged hozzá, és pikk-pakk kész a különleges, látványos, de mégis nagyon praktikus feltűzés!
Átívelő tincs
 IMG_4906Első lépésben a szokásos módon szárítsd meg a hajadat – ha szükségesnek ítéled, érdemes kicsit átvasalnod a tincseidet.

Fontos, hogy már szárítás közben hátrafésüld a szálakat! Ha a frufrud nem elég hosszú, akkor persze ne tűzd el őket az arcodból, sokkal jobban jársz, ha inkább beszárítod, és csak atöbbi tincset fésülöd hátra.

A következő lépésben válassz le egy ujjnyi tincset elölről, kb. 2 centivel a halántékod felett.IMG_5065

Az összefogott szálakat határozottan, de ne túl feszesen vezesd át a fejed hátsó részén, majd tűzd le néhány centire az ellenkező oldali füledtől.

Jöhet a másik oldal

Ezután válassz le egy tincset a másik oldalról is! Fontos, hogy ugyanolyan magasságban, szimmetrikusan haladj, és a méret is pontosan megegyezzen.

Ezt a tincset úgy kell végigvezetned a fejed hátsó részén, hogy az előbb használt hullámcsatot elrejthesd a segítségével, viszont nem kell annyira széles ívet végigfutnod, mint az első tinccsel.

Kicsit közelebb tűzd a fejed középső részéhez!

Folytasd az egyszerű mozdulatokat
Most ismét visszakanyarodunk a baloldalra: ezúttal az előszörleválasztott tincs alatt fogj össze egy részt, majd a korábbiakkal megegyező módon vezesd át a fejed hátsó részén.

Ha letűzted, jöhet a másik oldal!

Ezt a mozdulatsort ismételgesd egészen addig, amíg a füleid felső vonaláig elérsz!

Utolsó simítások
Ne aggódj, ha közben még kilógnak a hullámcsatok, hiszen utolsó lépésben éppen az a dolgod, hogy megpróbáld őket elrejteni.

Nem biztos, hogy ez teljes mértékben sikerül, emiatt jó, ha ahajszínedhez közelálló csatokkal dolgozol.

Hajlakkal rögzítsd a frizurád, és már indulhatsz is!