IMG_5612Első ránézésre te is azt gondoltad, hogy a képen látható frizura egy bonyolult fonással készült? Akkor jó hírem van: ezt a kontyot akkor is el tudod készíteni, ha nem szeretsz a fonatokkal bíbelődni, ugyanis egy pici csalás van a dologban! Itt valójában egy csavarós technikáról van szó, ami hihetetlenül egyszerű, a végeredmény mégis olyan, mint egy gyönyörű fonás!
Válaszd le az első tincset
Első lépésben elöl, középen kell leválasztanod egy nagyobb tincset.
Ezt egy picit emeld meg, mielőtt tekernél rajta – erre azért van szükség, hogy a végeredmény ne csak oldalról és hátulról, hanem elölről is jól mutasson.
Jöhet a sodrás!
Két tincsből egy
A második lépésben bal oldalról kell leválasztanod egy passzét, azaz egy kicsit szélesebb tincset, amit egészen az első tincsig kell behúznod.
Következik a csavarás! Az első és a most leválasztott tincset kell egymásba tekerned, de nagyon fontos, hogy ne tartsd feszesen őket, különben összeugrik a frizurád, és nem lesz olyan szép lágy, mint a nyitóképen.
IMG_5613A két passzéból máris egy tincs lett!

Haladj felváltva

Ebben a lépésben meg kell ismételned az előző folyamatot, de ezúttal nem a bal, hanem a jobb oldalról kell leválasztanod egy passzét. (Fontos, hogy a tincsek egyforma méretűek legyenek!)
Ne zavarjon meg, hogy az alaptincsed most már kicsit vastagabb!
Mivel egyre több hajszálat fogsz bele a frizurádba, a tincs is fokozatosan vastagabbá válik.
Folytasd a tarkód vonaláig
Ezzel a technikával kell váltva haladnod egészen addig, amíg el nem érsz a tarkódig.
Ha kész vagy, tartsd a kezedben a főtincset, valamint fogd meg a kimaradó szálakat is!
Csavard össze a végét
IMG_6653Ebben a lépésben egyszerűen csak össze kell sodornod a hajvégeket.
Ám ezúttal szorosan tekerd meg őket, hiszen itt már épp az a cél, hogy összeugorjanak a szálak!
Jöhet a konty!
El is érkeztünk az utolsó mozzanathoz, vagyis a kontyelkészítéséhez.
Itt már nagyon egyszerű dolgod van: mindössze annyit kell tenned, hogy a sodort főtincset letűzöd hullámcsattal az alsó, átívelő tincs alá, és már kész is a csodálatos alkalmi frizura!