bien_logo_szlogen_nelkul_300dpi_rgbAhhoz, hogy frizuráddal mindenkit lenyűgözhess, elkészítésének nem kell feltétlenül bonyolultnak és hosszadalmasnak lennie. Ezt a fonatot te is pár perc alatt össze tudod dobni, de mégis úgy fog tűnni, mintha hosszú perceken át bajlódtál volna vele. Lássuk az egyszerűbbnél egyszerűbb lépéseket!Gyengéden fésüld hátraEz a frizura szuper választás akkor, ha nem volt időd tökéletesíteni a kócos fürtjeidet, esetleg odakinn javában tombol az ősz, és felesleges is lenne az egyenesítésbe belekezdened.Bőven elegendő, ha átfésülöd hozzá a hajadat, nem kell egyenesítened, vasalnod, vagy éppen göndörítened a szálakat.

IMG_0986Miután a gyengéd átkeféléssel elkészültél, már kezdheted is a fonást!

Készíts könnyed fonatot

A hátrafésült hajadból le kell választanod két egyforma tincset jobb- és baloldalon.

A fonat középső tincsét ezúttal hagyd szabadon, de a leválasztott szálakat szépen keresztezd egymáson.

Ezután szükséged lesz egy kicsit a kézügyességedre, de csak nagyon minimális mértékben.

Amennyiben nem vagy biztos a dolgodban, érdemes egy tükröt tenned a hátad mögé is, hiszen így pontosan láthatod, mit csinálsz a frizuráddal, és nem kell találomra keresgélned a szálak között.

Ennél a lépésnél az átkeresztezett tincseket óvatosan húzd össze, majd jobboldalról, a szabadon hagyott és kiengedett szálakból fogj egy új tincset a hajadhoz.

Ez lesz a fonat harmadik eleme. Ezt a tincset a keresztezett szálak fölött kell átvezetned, jobbról balra, végül pedig az alul futó tincshez kell hozzáfognod.

Ismételgesd bal- és jobboldalon

Talán elsőre bonyolultnak tűnik ez a hagyományos fonás, de hidd el, tényleg nem az!

Rengeteget könnyít a mozdulatokon az, hogy nem a frufruvonaladtól, vagy a fejed tetejéről indítod a tincseket, hanem a fejed hátsó részéről.

Így kisebb az esélyed arra, hogy bármit elrontasz, esetleg nem lesz esztétikus a végeredmény.

Ha tanácstalan vagy, gyakorold be a mozdulatokat egy barátnődön, utána talán könnyebben át tudod vezetni a technikát a saját frizurádra.

A fonat további részében ugyanis nincs is más teendőd, mint a korábban leírt lépést egyszer-egyszer, felváltva megismételni mindkét oldalon.

Varázsold romantikussá

Az utolsó lépésben – miután már nem tudsz új szálakat hozzávenni a frizurádhoz – a megszokott hármas fonásban rögzítsd a hajadat.

Ezután gyengéden igazgasd meg a frizurádat, óvatosan húzd lazábbra a szálakat, így romantikus, természetes hatást érhetsz el.

Egy vékony hajgumival rögzítsd a tincseket, majd annak érdekében, hogy még alkalmibb és bájosabb legyen a látvány, köss rá egy szalagot.

Természetesen a hajgumit ki is hagyhatod a záró mozzanatból, de ha attól tartasz, hogy szétcsúsznak a szálak, vagy nem tudod elég esztétikusan áttekerni a szalagot a vastagabb tincsen, akkor sokat segíthet számodra.