bien_logo_szlogen_nelkul_300dpi_rgbAz őszbe átlépni nem csak azért nehéz, mert búcsút kell mondanod a nyári forróságnak, hanem azért is, mert a beköszönő, csapadékos időjárás sem kifejezetten dobja fel a hangulatodat. Főleg akkor nem, ha mindig szeretnéd tökéletesen viselni a frizurádat, holott ezt a párás idő alapjaiban lehetetleníti el… Vagy mégsem?

Egyenesíttesd keratinnal

Ahhoz, hogy a hajadat az átlagosnál jóval könnyebben kezelhesd, érdemes kipróbálnod a keratinos hajegyenesítést. Ez az egyszerű kezelés akár három-négy hónapon keresztül is sokat segíthet az ápolást illetően, emellett különösen nagy szerep juthat neki a párás időszakokban.

A keratinos hajegyenesítés során a természetes összetevőket beledolgozzák a szálakba, amik így feltöltődnek a szükséges tápanyagokkal. A kezelés teljesen hajbarát, kíméletes, ráadásul minden hajtípusra ajánlott.

385 (2)A hőre aktiválódó hatóanyagok emellett gondoskodnak a hajszerkezet újjáépítéséről, így a kétórás művelet eredménye egy sokkal fényesebb, rövidebb ápolási időt igénylő frizura. További előny, hogy a hajvasalást jó időre elfelejtheted, így a káros hőhatásoktól szintén megkímélheted a frizurádat.

Kényelmesen egyenes

A keratinról tudnod kell, hogy ebből épül fel a hajad több mint 90%-a. Ez az összetevő tulajdonképpen egy vázfehérje, így a speciális hajegyenesítés során a keratin belülről ápolja és táplálja a hajadat – márpedig erre, ilyen mélyrehatóan, nem sok termék képes.

A kezelés alatt kétszer megmossák a hajadat zsírtalanító samponnal, majd a nedves szálakra tincsenként viszik fel a különleges anyagot. Ezután formára szárítják a frizurád és lapvassal tincsenként kivasalják.

Ezután két napot várnod kell, majd az anyagot egy speciális samponnal kimoshatod a hajadból, tehát ezzel a lépéssel zárul a teljes folyamat. A kezelés hatása három-négy hónapig is tartós, így az őszt garantáltan átvészeled ezzel a megoldással, és nem kell aggódnod a furcsán göndörödő, mindig rosszul álló szálak miatt.

Egyenesítés nélkül?

Akkor is élhetsz a keratinos hajegyenesítéssel, ha hullámos, göndör a hajad, és nem csak akkor, ha hosszútávon is egyenes szálakra vágysz. A fodrászoddal erről feltétlenül egyeztetned kell, ő ugyanis a célnak megfelelő erősségű anyagot viszi majd fel a hajadra.

Kiválasztja a keratinos termékcsaládból a számodra legideálisabb anyagot, így az eredménnyel garantáltan elégedett leszel.

Szóval ha megőriznéd a tincseid göndörségét, de az extra táplálásról mégsem akarsz lemondani, akkor is érdemes elgondolkodnod ezen a kezelésen!

A keratinos hajegyenesítés tehát kicsit megtévesztő kifejezés, ugyanis nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag szögegyenes frizurával távozhatsz a fodrászodtól – ez csak akkor lesz így, ha te is ezt szeretnéd.

Szálló, statikus hajszálak

Ősszel nem csupán a párás időben göndörödő tincsen okozhatnak problémát, hanem a statikus, szálló hajszálak is. Ezekről a szálakról tudnod kell, hogy akkor van velük gond, ha a hajad túl száraz, tehát nedvességre van szüksége.

Mindenképpen ápold jó minőségű balzsammal a tincseidet, jó, ha olyat is használsz, amit nem kell kiöblítened. Hajszárításhoz válassz természetes sörtéből készült hajkefét (vagy a keféd fogait szúrd át egy sütőpapírral, hogy a hajad de érintkezzen a hajkefe lapjával), mert a műanyag jó eséllyel elektromossággal tölti majd fel a hajadat.385 (1)

Emellett fontos, hogy a hajszárítót ne a legmagasabb hőfokon használd, plusz minden hőkezelés mellé válassz hővédő sprayt és hajegyenesítő szérumot (pl. Schwarzkopf OSIS Softn’straight és OSIS Flatliner), amivel kímélheted a tincseidet, és a statikusságnak is búcsút inthetsz!

Győzd le végleg a kócos tincseket

A korábbi tippek garantáltan beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeidet, de a változatosság és a biztos siker érdekében időnként jó ötlet lehet, ha más praktikákat is igénybe veszel.

A hűvösebb napokon nyugodtan viselj sapkát, sálat, kapucnit a fejeden, hiszen így útközben elkerülheted a nedvesség és a frizurád érintkezését. Persze ügyelj a minőségi anyagokra, hiszen a túlságosan műszálas kiegészítők is előidézhetitek a statikusságot!

Sokat segít az is, ha alkalmanként készítesz magadnak egy különleges frizurát – ez főleg a nagyon párás, esős napokon jöhet jól. Ilyenkor a feszes kontyok, a szoros lófarkak, esetleg a fonatok rengeteget tudnak segíteni, ráadásul még divatosak is, úgyhogy érdemes velük kísérletezgetned!

Muzsik Fodrászat

Ha nem csak olvasni szeretnéd fodrász szakértőnk cikkeit, de örülnél, ha személyes tanácsokkal is ellátna és ő maga venné kezelésbe a frizurádat, akkor jelentkezz be hozzá a Muzsik Szalonba! 🙂

Muzsik Fodrászat Facebook

Személyes és telefonos bejelentkezés:

Budapest, Bécsi út 92.
(1) 367 4860

www.muzsik.eu