Talán már nem egyetemista fejjel vágsz neki a szeptembernek, de ne aggódj, némi nosztalgiázással te is átélheted ennek a különleges időszaknak a hangulatát. Hogyan? Például ezekkel a könnyen elkészíthető, mégis izgalmas, iskolaidéző frizurákkal!

Vékony szálú hajad van?elso

Ez a hajtípus dúsabbnak és látványosabbnak tűnik, ha egy kis hullámmal megbolondítod, ezzel is felidézve a kislányosan bájos loknikat.

Megannyi technika közül választhatsz, a hajsütővasakon túl kipróbálhatod a kímélő megoldásokat is (pl. a hagyományos hajcsavarókat), amik a hőhatás hiányában nem károsítják a hajszálaidat.

Esetedben nem számít a választék, sem az, hogy a hullámok tökéletesen egy irányba álljanak, sőt, minél kócosabb a hatás, annál jobb!

A cél érdekében használj volumennövelő sampont, balzsamot, és ne feledkezz meg a speciális kondicionálókról, hajhabokról sem.

Ezt a frizurát próbáld ki!

Miután megszárítottad a hajadat, hajsütővas vagy hajvasaló segítségével készíts lágy hullámokat – bőven elegendő, ha csupán a tincsek alsó részével foglalkozol, nem kell az egész frizurádat besütnöd.

Ezután válassz le egy-egy tincset az arcod két oldaláról, majd kezd el őket csavarni hátrafelé.

A fejed hátsó részén, középen fogd össze a két tincset egy áttetsző hajgumival, és ha nincs túl nagy kézügyességed, akkor már el is készültél.

Ha viszont szereted a fonatokat, az egybefogott tincsekből halszálkafonással készíts egy látványosabb frizurát.

Ügyelj rá, hogy a fonat és a loknik is kellően lazák legyenek!

e37dc00563f3fb90a77e32667094e18bVastag szálú hajad van?

Ha vastag szálú és egészséges a hajad, akkor igazán könnyű dolgod van, hiszen esetedben az egyenes, esetleg vasalóval megigazított frizura igazán tökéletes választás.

Mivel hajad tömege önmagában is jól mutat, az év minden szakában viselheted kiengedve, esetleg enyhén hullámosítva, ha kicsit unalmasnak találod a szögegyenes szálakat.

Ezen felül jó ötlet lehet, ha különféle copfokkal, fonásokkal, vagy éppen csavart frizurákkal próbálkozol, hiszen ezek könnyen elkészíthetőek, és a dús hajban igazán jól mutatnak.

Az ápolást illetően ősszel se feledkezz meg a hidratálókról: olyanokat válassz, amik magas keratin tartalmúak, a szalonfrizura érdekében a fodrászodtól akár keratinos hajegyenesítést is kérhetsz.

Ezt a frizurát próbáld ki!

Ehhez a frizurához kifejezetten jól áll a te egyenes, sűrű hajad, amit könnyen megbolondíthatsz a fonatok segítségével.

Láthatod, nem kell nagy kézügyesség és tudás ahhoz, hogy ezt a frizurát elkészítsd, csupán a teljesen hagyományos hármas fonás technikájával kell tisztában lenned.

Miután előkészítetted és kivasaltad a hajadat, válassz le belőle egy-egy tincset, közvetlenül az arcod mellől, a füled mögül. Mindkét tincset fond be, és áttetsző hajgumival rögzítsd őket a biztos tartás érdekében.

Ezután vezesd át a fejed mögött a jobb tincset balra, majd tűzd hozzá a fonatot a hajad kiengedett részéhez.

Utolsó lépésben ugyanezt ismételd meg a bal tinccsel, végül igazgasd el a fonatokat, és már mehetsz is.

Könnyen zsírosodik a hajad?

Az év minden szakaszában problémát okozhat számodra, ha túl könnyen zsírosodik a hajad, de szerencsére sok praktikát kipróbálhatsz, amikkel javíthatsz a helyzeten.

Érdemes olyan frizurát vágatnod, ami átmenetes, lépcsőzetes, így nehezebben fog lelapulni, te pedig könnyebben tudod majd kezelni.

Legyen a hajad minél kócosabb és lazább, semmiképpen se fejre simuló, hiszen így látványossá válhat a zsírossága.

Használj speciálisan zsíros hajra kialakított termékeket, de a balzsamodat ne kend a fejbőrödre, kb. öt centi ráhagyással oszlasd el a szálakon.

A hajtőemelő kondicionáló és a száraz sampon is jó barátod lehet, utóbbi kicsit megnövelheti a két hajmosás között eltelt időt.

Ezt a frizurát próbáld ki!

A kócos hatás fontos a zsíros haj esetében, de ez nem jelenti azt, hogy sose viselhetnél kontyot.

Miután a frizurádat előkészítetted, kicsit kócold össze a tincseidet (segítheted a hajtő emelést, ha előre hajtod a fejedet hajszárítás közben).

Fésüld hátra a szálakat és a fejed mögött válaszd el őket középen.

Ezután egy érdekes mozdulat jön: egyszerűen köss csomót a két tincs segítségével! (Ne aggódj, könnyen szét tudod majd szedni őket!)

A csomóból kilógó tincseket külön-külön végig kell vezetned a középpont körül, miközben végig ügyelsz, hogy a szálak tartása laza legyen.

A jobb oldali tinccsel balra, a ballal jobbra haladj, majd mindegyiket rögzítsd egy-egy hullámcsat segítségével.

Muzsik Fodrászat

Ha nem csak olvasni szeretnéd fodrász szakértőnk cikkeit, de örülnél, ha személyes tanácsokkal is ellátna és kezelésbe venné a frizurádat, akkor jelentkezz be hozzá a Muzsik Szalonba! 🙂
Muzsik Fodrászat Facebook

Személyes és telefonos bejelentkezés: 

Budapest, Bécsi út 92.
(1) 367 4860

www.muzsik.eu